Кабінет міністрів України посилив контроль над видачею водійських прав. Зокрема, посилено вимоги до реєстрації навчальних груп в сервісному центрі МВС, яку необхідно провести до початку занять на курсах.

Читайте також: Українці найбільше серед іноземців спричиняють ДТП у Польщі

Нова норма є похідною закону про дорожній рух, згідно з яким однією з умов отримання водійських прав є проходження повного курсу навчання, пише "РБК-Україна".

Крім того, вимоги до реєстрації навчальних груп спрямовані на запобігання зловживань шляхом видачі документів про закінчення курсів тим, хто фактично не проходив підготовку.

Читайте також: В Україні водіям дозволили пред’являти автоцивілку з телефону

Кабінет міністрів скасував необхідність придбання бланків свідоцтв про закінчення курсів в сервісних центрах МВС. Замість цього, пропонують вносити електронні форми цих свідоцтв в єдиний реєстр МВС і запровадити дистанційну електронну реєстрацію груп, які будуть проходити навчання.

На що вплинуть нові зміни? Запропоновані зміни полегшать акредитацію закладів, які проводять підготовку, перепідготовку і підвищення кваліфікації водіїв. Тож повноваження щодо акредитації передадуть до регіональних сервісних центрів МВС, що скоротить терміни проходження цієї процедури. До слова, положення Порядку видачі водійських прав приводяться у відповідність з положеннями закону про документи, що підтверджують громадянство України. Такий перелік доповнено паспортом громадянина України у вигляді ID-карти.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook