Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль доручив провести позачергову перевірку в готелях, пансіонатах, хостелах, будинках для людей похилого віку після того, як під час пожежі в харківському будинку для літніх людей загинуло 15 осіб.

Читайте також: 15 загиблих та 5 потерпілих: у харківському будинку для літніх людей трапилася страшна трагедія

Про це глава Кабміну заявив на позачерговому засіданні уряду в четвер, 21 січня.

"Доручаю Державній службі з надзвичайних ситуацій провести позачергові перевірки стану протипожежної безпеки в об'єктах підвищеного ризику, готелях, пансіонатах, хостелах, будинках розміщення літніх людей", − зазначив Шмигаль.

Місцевим органам влади прем'єр доручив вивчити подібні об'єкти "для мінімізації ризиків".

Позачергове засідання уряд було створено після пожежі в двоповерховому житловому будинку, в якому проживали, переважно, люди пенсійного віку.

На місці пожежі виявлено тіла 15 загиблих. П'ятьох осіб було госпіталізовано.

"Інформація про те, що на момент початку пожежі в будинку перебували 33 людини - підтвердилася. За словами працівників цього закладу, там проживали люди у віці від 25 до 90 років", − повідомила в Facebook уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Також стало відомо, що Кабінет Міністрів створив державну комісію, яка займеться з'ясуванням причин смертельної пожежі в соціальному закладі.

Читайте також: В Україні перевірять усіх пенсіонерів і субсидіантів, а допомогу можуть змусити повернути

Комісію очолив міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов, а до її складу увійшли представники уряду, ДСНС, правоохоронних органів, а також харківської влади.

"Сподіваюся, винні в цій трагедії будуть встановлені і покарані", − сказав Денис Шмигаль.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook