В Україні необхідно найближчим часом ухвалити рішення про проведення спільних міжвідомчих перевірок підприємств на предмет дотримання трудового законодавства.

Читайте також: В Україні перевірять наявність ліків у медзакладах

Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає прес-служба уряду.

Як зазначив глава уряду, необхідність викликана частими випадками порушення прав працівників, а також неможливостю перевірити дотримання законодавства, коли інспекторів просто не допускають на підприємства.

"У нас великий виклик – питання захисту прав найманих працівників. Якщо цього не зробити сьогодні, через певний період часу ці люди отримають мінімальні пенсії. А ще гірше – якщо трапиться травма на виробництві, людина не отримає компенсації. Треба тут мобілізувати роботу і довести роботодавцям , що своїх працівників треба поважати і не тільки виплачувати їм зарплати, а й оформляти належним чином", – сказав Гройсман.

Прем'єр анонсував проведення перевірок підприємств. За словами Гройсмана, їх почнуть через місяць.

Читайте також: Створено сайт, на якому українці зможуть дізнаватись, чи отримали субсидії

"Я не прихильник покарання – треба людям пояснити. Будь ласка, оформляйте працівників. Ми даємо місяць. Але потім на нас не ображайтеся. Будемо знаходити спільну мову. І вже зараз прошу роботодавців – будь ласка, поважайте своїх робітників. Тоді ніяких питань не буде", – підсумував прем'єр.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter