В Україні розмір субсидії в кожному регіоні зможуть рахувати за різними нормативами. Там, де в зв'язку з поширенням коронавірусу буде діяти «червона зона», норматив споживання комунальних послуг залишать збільшеним на 50%. В інших же регіонах – скоротять на 50%.

Читайте також: В Україні злетять тарифи на комуналку

Про це йдеться в заяві міністерки соціальної політики Марини Лазебної, яке опубліковано на офіційній сторінці міністерства в Facebook.

Варто при цьому зазначити, що зараз усі регіони України знаходяться в «зеленій зоні». А це означає, що субсидії, якщо так триватиме до 1 жовтня, уріжуть всім.

Лазебнаярозповіла, як уріжуть субсидії

Читайте також: Українцям із серпня перерахують ціни на електроенергію: всі платитимуть по-різному

«Ми добре розуміємо, що епідемія коронавірусу не завершилась, по всьому світу йдуть нові спалахи. І у випадку чергової хвилі мешканці регіонів, які опиняться у "червоній зоні", автоматично отримають підтримку від держави у вигляді збільшення соціальних нормативі», – сказала Лазебна.

Відзначимо, субсидії нараховують на соціальні нормативи споживання. І якщо їх скоротять на 50%, то і розмір допомоги знизиться на ті ж 50%. Для різних сімей таке скорочення може скласти від 700 до кількох тисяч грн.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook