З 1 січня в Україні почнуть збільшуватися ціни на газ для побутових споживачів, оскільки більшість газопостачальних компаній України підвищили ціни. Ціни постачальників на даний момент коливаються від 7,10 до 10,8 грн за кубометр.

Читайте також: Як підвищення тарифів в Україні вплине на отримання субсидій

У той же час тарифи на розподіл природного газу збільшилися в середньому на 40%. Так, у Вінницькій і Луганській областях найвищі тарифи - 3,4 грн за кубометр, а найнижчі в Харкові − 0,45 грн за кубометр, пише Апостроф.

За холодну воду з січня тарифи виростуть на 10-15%, це пов'язано зі збільшенням тарифів на передачу електроенергії.

Опалення подорожчає на 5,5% - 50% в залежності від регіону, оскільки НКРЕКП переглянула тарифи на виробництво теплової енергії для населення. Середньозважений тариф для поставок тепла населенню для 23 компаній склав після підвищення 1121,71 грн/Гкал.

Читайте також: В Україні перевірять усіх пенсіонерів і субсидіантів, а допомогу можуть змусити повернути

Також в грудні 2020 року уряд скасував пільговий тариф на електроенергію в 0,9 грн / кВт*год для населення на перші 100 кВт, була встановлена фіксована ціна для побутових споживачів на рівні 1,68 грн/кВт*год, було оголошено, що планується збільшити ціни на електроенергію для населення в середньому на 30%.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook