В Україні банки відмовляються приймати банкноти номіналом у 100 доларів 1993 року, їхню справжність не можна визначити за допомогою детектора банкнот. Замість цього клієнтам в обмінниках пропонують забрати купюру на інкасо (відправити в банк за кордон для обміну).

Читайте також: Нові правила та заборони, як купувати валюту

Про це на профільному форумі «Мінфін» розповіла українка, у якої відмовилися приймати купюру, пише «Обозреватель».

В «Ощадбанку» запропонували забрати купюру на інкасо, але гроші повернуть лише через 18 місяців, до того ж за цю послугу потрібно окремо платити.

В «Альфа-банку» зовсім заявили, що купюра фальшива. Насправді купюру 1993 року випуску детектор може не визначити як справжню через те, що за 28 років змінилися захисні елементи на банкнотах.

«У моєї мами є стара 100-доларова банкнота 1993 року. Так вийшло, що завалялася і тепер її неможливо обміняти. В «Ощаді» запропонували взяти на інкасо, але там чекати 18 місяців плюс комісія», – пише клієнтка.

Читайте також: Дівчина бризкала газом в очі: у центрі Луцька обікрали валютника − джерело

В іншому банку купюру зовсім назвали фальшивою, а працівниця фінустанови пригрозила, що викличе поліцію, щоб ті з’ясували, звідки взялася підробка.

«Я цілком розуміла, що банк може відмовити або запропонувати інкасо. Але ось так без експертизи на підвищених тонах звинувачувати клієнта і погрожувати поліцією, це просто неповага», – обурюється українка.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook