Уряд визначив розмір плати за незаконне полювання на лося європейського, якого у 2017 році було занесено до Червоної Книги.

Читайте також: 20-річний грибник застрелив чоловіка, але повідомив, що випадково знайшов тіло на Закарпатті

Про це заявив Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак, повідомляє прес-служба відомства.

“Торік цей вид тварин після тривалих протистоянь із мисливським лоббі нам вдалося занести до Червоної Книги. Тоді ж постало питання про розмір покарання для браконьєрів, які спробують полювати на цих благородних тварин. На жаль, в Україні досі із цим є проблеми. Щодо лося європейського, то 130 тис. грн за незаконне добування чи нанесення шкоди цій тварині мають трохи привести до тями тих, хто вважає, що їм все дозволено і продовжує вбивати тварин, не зважаючи навіть на їх червонокнижний статус”, – заявив Семерак.

Він також повідомив, що триває облік популяції лося європейського, який дозволить встановити реальну кількість тварин цього виду на території України.

Читайте також: Куля влучила в серце: чоловік застрелив свого брата на полюванні на Чернігівщині

Крім того, зараз у парламенті знаходиться законопроект, який передбачає внесення змін до Кодексу про адміністративні порушення щодо підвищення розмірів штрафів за порушення екологічного законодавства.

Таким чином постановою, до якої Уряд вніс сьогодні зміни, також передбачено 130 тис. грн компенсації за незаконне полювання на зубра, а за заборонене полювання на дикого коня доведеться заплатити 70 тис. грн.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter