В уряді планують залучити волонтерів до стеженням за дотриманням протиепідемічних правил українцями. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у своєму телеграм-каналі.

Читайте також: Коронавірус в Україні не відступає, кількість хворих знову зросла

"Протистояти пандемії коронавірусу – це наше спільне завдання. А тому важливо, щоб люди не забували про небезпеку, яку несe COVID-19, та не наражали ризику оточення. Для цього Уряд планує залучити волонтерів, які будуть стежити за дотриманням громадянами протиепідемічних правил у місцях потенційного скупчення людей. Вони також інформуватимуть їх щодо правильного носіння маски, дотримання соціальної дистанції, правил відвідування магазинів та закладів харчування", – повідомляє Шмигаль.

За його словами ця ініціатива, як залучити громадян до спільної справи, з’явилася в Італії, яка чи не найбільше у Європі постраждала від пандемії, і яка продемонструвала згуртованість у боротьбі з коронавірусом.

Читайте також: 22 нові випадки та одна смерть: у яких районах Волині зафіксували коронавірус

Прем'єр-міністр зазначає, що дану ідею вже підтримав Президент, а реалізувати її зможе Міністерство соціальної політики.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook