У одній з приватних клінік Києва місцевому жителю зробили тест на "COVID-19" та після отримання позитивного результату медики не повідомили про це у відповідні державні установи. За даним фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Про це інформує поліція Києва.

Читайте також: У колишнього очільника СБУ діагностували коронавірус

Під час моніторингу мережі Інтернет співробітники поліції виявили публікацію, у якій зазначалось, що в одній із приватних клінік столиці  киянину зробили тест на виявлення коронавірусної інфекції. Однак про проведення даної маніпуляції та отримання позитивного результату співробітники закладу не повідомили до Міністерства охорони здоров’я та Центру громадського здоров'я.

За даним фактом слідчим відділом Солом’янського управління поліції відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Коронавірусом в Україні можуть заразитися мільйони – МОЗ

Наразі правоохоронці встановлюють осіб, причетних до вчинення кримінального правопорушення, та проводять усі необхідні слідчі дії. Зокрема поліцейські направили запити на отримання інформації до Київської міської державної адміністрації, Міністерства охорони здоров’я та приватної клініки, а також надіслали директору медичного центру виклик на допит для з’ясування усіх обставин даного інциденту.

Зазначимо, що станом на 24 березня в Україні зареєстрували 100 випадків захворювання на коронавірус, з них 3 – летальні, а одна людина одужала.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook