Державна служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками встановила постійну заборону на протизапальний лікарський препарат "Мажезик-сановель".

Читайте також: "На вулиці фотографувати заборонено" – нові правила в ЄС

Про це йдеться у прес-службі відомства.

Йдеться про "Мажезик-сановель", таблетки, по 100 мг № 30 у блістерах, серії 17262056, виробництва Сановель Іляч Санаі ве Тиджарет А.Ш., Туреччина.

Постійну заборону встановили через негативний висновок про якість препарату, а також через відсутній виданий Держлікслужбою документ, що підтверджує відповідність умов виробництва лікарських засобів.

Держлікслужба зняла заборону на реалізацію та застосування вакцини для профілактики дифтерії, правця та кашлюку, адсорбована, з цільноклітинним кашлюковим компонентом, суспензія для ін’єкцій. Виробник цієї вакцини – Серум Інститут Індії ПВТ. ЛТД., Індія.

Читайте також: В Україні заборонили популярний сироп від кашлю

Відомство також скасувало тимчасову заборону та поновлення обігу на "Імовакс поліо", вакцину для профілактики поліомієліту виробника Санофі Пастер, Франція. Це сталося через летальний випадок.

Обидві заборони на вакцини зняли через відсутність причинно-наслідкового зв’язку між несприятливою подією після імунізації та застосуванням серії препаратів.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter