Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що міністерство запускає проект єдиного аеромедичного простору України. Голова відомства зазначив, що проект спершу буде впроваджено у лютому у Львові та Києві. Про це Максим Степанов заявив під час брифінгу, пише РБК-Україна.

Читайте також: В Україні за добу виявили понад 6 тисяч нових хворих на коронавірус, на Волині – 143

"Ми запускаємо такий проект як створення єдиного аеромедичного простору України. Це надзвичайно важливий елемент. Це дуже важливий елемент, зокрема, з точки зору розвитку системи трансплантації", – сказав міністр.

Зазначимо, цей проект передбачатиме залучення аеротехнічних можливостей (суден авіаційної системи МВС, зокрема літаків та гелікоптерів Державної служби України з надзвичайних ситуацій та Національної поліції), які цілодобово чергуватимуть разом з бригадами служби екстреної медичної допомоги.

Вони працюватимуть, щоб оперативно транспортувати пацієнтів у разі ургентних, надзвичайних ситуацій, дорожньо-транспортних пригод тощо до відповідних закладів охорони здоров’я, коли неможливо скористатися автомобільним транспортом.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook