В Україні під посиленим контролем перебувають комплексні перевірки у сфері безпечності харчових продуктів.

Читайте також: Як не придбати непрацюючі таблетки

Про це заявив очільник Держпродспоживслужби Володимир Лапа, повідомляє прес-служба відомства.

"У зв’язку з масовими захворюваннями людей на гострі кишкові інфекції комплексні перевірки у сфері безпечності харчових продуктів перебувають під посиленим контролем", – розповів Лапа.

За його словами, перевірки підприємств стануть частішими.

"Очікуємо, що невдовзі існуюча періодичність планових перевірок зміниться з одного разу на два, три, п’ять років, залежно від ступеня ризику об’єкту, і заходи контролю відбуватимуться раз на квартал або на півроку залежно від ступеня ризику", – зазначив посадовець.

Читайте також: Експерти радять не купувати "масло" по 11 гривень та "білу воду"

Лапа додав, що важливим є питання виявлення і вилучення з обігу фальсифікованих продуктів.

"Фальсифікатом є вся неправильно маркована продукція", – резюмував він.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter