Погода в Україні найближчими днями буде теплою і комфортною. Однак в перші дні жовтня почнеться різке похолодання й Україну накриють затяжні дощі. Синоптики розповіли, коли настане холодна осінь в різних областях.

Читайте також: Світ накриє найпотужніша магнітна буря

За даними порталу Gismeteo, на сході країни тепла і суха погода протримається до 3 жовтня. Очікується поступове зниження температури від +26 до +21 градуса. Після 3 жовтня температура впаде до +15 градусів, а з 6 жовтня почнуться дощі, пише РБК-Україна.

У південних областях тепла погода буде триматися трохи довше і невелике зниження температури очікується тільки після 12 жовтня. До 4 жовтня денна температура триматиметься в межах +21 +23 градуси, після – впаде до +17 +19 градусів, а вже після 12 жовтня очікуються дощі та зниження температури повітря +15 +17 градусів.

У північній частині країни зниження температури повітря очікується після 3 жовтня. До 3 жовтня очікується денна температура в межах +18 +23 градуси. Після 2 жовтня синоптики прогнозують дощі та зниження температури повітря до +13 +15 градусів.

Читайте також: Холодна і дощова: народний синоптик дав прогноз погоди на осінь 2020 року

На заході України дощі та грози почнуться вже після 24 жовтня, однак температура повітря +20 +23 градуси протримається до 2 жовтня. Після 2 жовтня температура повітря впаде до +12 +16 градусів, крім того, синоптики прогнозують короткочасні дощі та зливи.

У Києві тепла і суха погода протримається до 1 жовтня, очікується від +22 до +26 градусів, а після цього в столиці почнуться дощі, і температура повітря почне опускатися до +14 +17 градусів.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook