У суботу, 20 лютого, в Україну прийде поступове потепління. Найвідчутнішим воно буде у західних та південних областях. Загалом погода буде затишною та спокійною.

Читайте також: В Україну йде весняна погода: детальний прогноз на вихідні

Такий прогноз оприлюднила на своїй сторінці у Facebook синоптикиня Наталка Діденко. За її даними, у цих областях денна температура триматиметься на рівні +1...+5 градусів, а на Закарпатті повітря взагалі прогріється до +7 градусів.

Що стосується решти території, то там впродовж дня очікується 0...-5 градусів морозу. На півночі та північному сході подекуди можливе зниження стовпчиків термометрів до -8 градусів.

"Найближча ніч ще дошкульно поморозить, ніч на неділю вже буде із просто помірним морозом, а вдень у неділю практично повсюди буде або близько нуля, або з "плюсами", – написала Діденко.

Погода в Україні на вихідних

Також вона попередила про можливі опади. Так, у ніч на 20 лютого на заході України та подекуди на південному заході пройдуть снігопади. У решті регіонів, найімовірніше, буде сухо через домінування антициклону. Маленький сніг може частково зачепити лише північні та східні області.

У Києві на вихідних 20-21 лютого також буде майже без опадів і передбачається потепління. В ніч на суботу ще очікується сильний мороз до -13...-15 градусів, але вже наступного дня стовпчики термометрів піднімуться до 0...-2 градусів морозу. Згодом потепління лише посилюватиметься.

Читайте також: Від морозів і ожеледиці до плюсової температури: на Волині очікується різка зміна погоди

"У зв'язку із суттєвою зміною погоди тримайте неподалік свої умовні "каптопреси" та "корвалоли", може хитати й штовхати. Дуже треба бути обережними під будинками, білбордами, великими деревами, великими конструкціями – можливі зсуви снігу та льоду", – попередила Діденко.

В Україні відступлять морози

Погода в Україні

Погода в Україні

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook