В УПЦ МП заявили, що спільних з Православною церквою України богослужінь проводити не будуть. При цьому після надання ПЦУ Томосу в Московському патріархаті не бачать "майданчика для діалогу".

Читайте також: "Страшний розкол": як пропагандистські ЗМІ Росії відреагували на підписання Томосу (відео)

Про це заявив голова інформаційно-просвітницького відділу УПЦ МП архієпископ Климент (Вечеря), пише ТАСС.

Він вкотре назвав Православну церкву України неканонічною релігійною організацією. До того ж зазначив, що, на його думку, у новій церкві нібито немає влади "здійснювати повноту всіх таїнств".

Читайте також: Україна остаточно отримала Томос про автокефалію (фото)

"Богослужіння з новою церквою ми проводити не будемо. Якби ми вели такі богослужіння, то стали б такими ж розкольниками, як і вони, і тоді нас не буде визнавати помісна церква,– сказав він.

Представник московського патріархату також зазначає, що в УПЦ МП не бачить можливого майданчика для діалогу з ПЦУ після надання їй Томосу.

"Між релігійними організаціями був дуже активний діалог до недавнього часу, майданчиком для якого була Всеукраїнська рада церков, куди входили Київський патріархат і Автокефальна церква. Оскільки вони самоліквідувалися, я не готовий сказати, який формат діалогу можливий", – вважають в УПЦ МП.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter