Корпорація Toyota Motor 23 лютого провела церемонію закладання фундаменту свого розумного міста Woven City біля підніжжя гори Фудзі у Японії. Місто планують зробити полігоном для випробування нових технологій, зокрема робототехніки та штучного інтелекту. Про це пише Укрінформ з посиланням на The Japan Times.

Читайте також: Глава МОЗ повідомив, що люди можуть відчувати побічні ефекти після вакцинації від коронавірусу

Місто збудують на території колишнього заводу Toyota площею близько 70 гектарів в префектурі Сідзуока в центральній частині країни біля підніжжя гори Фудзі. В місто спочатку переїдуть 360 людей, зокрема співробітники компанії. Згодом населення планують збільшити до 2 тисяч.

Woven City живитиметься від сонячних батарей, а також паливних елементів, що отримують енергію від реакції водню з киснем.

Toyota описує місто як "живу лабораторію", де на практиці тестуватимуть безпілотний транспорт, роботів, розумні будинки та штучний інтелект.

Читайте також: Вакцина прискорить еволюцію коронавірусу: вчені назвали головну небезпеку щеплень

Планувати місто буде данський архітектор Бьярке Інгельса, який спроєктував Всесвітній торговий центр в Нью-Йорку і штаб-квартиру Google в Каліфорнії.

Будинки в основному будуть зроблені з дерева, щоб мінімізувати вуглецевий слід, а штучний інтелект перевірятиме й контролюватиме здоров'я жителів.

Активні будівельні роботи планують розпочати в березні. Коли завершать будівництво, у Toyota не уточнюють.

"Ми візьмемо на себе завдання створити майбутнє, в якому люди різного походження зможуть жити щасливо", – каже президент компанії Акіо Тойода.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook