Ексочільник Інституту національної пам’яті України Володимир В’ятрович відреагував на проведення забороненою Комуністичною партією України конференції на честь 140-річчя з дня народження Йосипа Сталіна. Про це він написав на власній сторінці у Facebook.

Читайте також: Скандальний комуніст із Луцька відвідав "конференцію" до дня народження Сталіна (фото)

"Повернення культу Сталіна в Росії починалося з того, що влада не помічала спрямованих на це "громадських" ініціатив, а потім і сама взялася за його розкрутку.
Не сміємо допустити подібного в Україні, Служба безпеки України має розслідувати і притягти до відповідальності учасників зборів сталіністів, як передбачено законодавством. Сьогодні скерував відповідне депутатське звернення до пана Баканова", – зазначив він.

Також Володимир В’ятрович написав: "Чи було Службі безпеки України відомо про здійснення представниками Комуністичної партії України підготовки і проведення заходу з відзначення 140-річчя Сталіна і якщо так, то які заходи вживалися СБУ для попередження і припинення злочинних дій? Чи ініціювала СБУ притягнення організаторів та учасників згаданого заходу до передбаченої законом кримінальної відповідальності?

Читайте також: Відомий волинський інтелектуал може стати академіком (фото) 

Які заходи вживаються СБУ для припинення незаконної діяльності Комуністичної партії України та пропаганди символіки тоталітарного комуністичного режиму і якими є результати таких заходів у другому півріччі 2019 року?", – йдеться в дописі.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook