Святослав Вакарчук заявив про створення політичної партії "Голос". Похід у велику політику музикант і громадський діяч пояснив необхідністю справжніх змін в країні, яких вимагають українці. Про це повідомляє Цензор.НЕТ.

Читайте також: Інавгурація Зеленського відбудеться 20 травня

"За часів, коли Росія своїми діями підриває нашу безпеку і створює екзистенціальну загрозу ззовні, стара політика послаблює державу зсередини. Ми повинні знищити внутрішнього ворога, і стати сильними перед лицем ворога зовнішнього. Саме тому партія "Голос" йде на вибори до Верховної Ради", – сказав Вакарчук.

Партійний список "Голос" сформує в результаті відкритого обговорення на з'їзді. Зараз в команду партії "Голос" увійшли люди, які за словами Вакарчука "вже змінювали країну":

● Юлія Клименко, екс-заступник Міністра економіки в уряді реформаторів
● Ярослав Юрчишин, громадський активіст і екс-голова правління антикорупційної організації Transparency International Україна
● Юрій Соколов, доктор медичних наук і піонер у сфері кардіохірургії
● Андрій Шараскін (кіборг "Богема"), актор, режисер і командир роти, яка захищала Донецький аеропорт
● Соломія Бобровська, громадська активістка, волонтер, в. о. голови Одеської ОДА в 2016-2017 роках

Для засновників "Голосу" пріоритетним є змінити правила гри в українській політиці, відокремити гроші від політики і поставити людину в центр державної політики.

"Ми віримо, що гідність кожного українця є непорушною. Кожен має безумовне право на повагу. На гідне життя – добробут, безпеку і свободу. Ми будемо захищати гідність кожного українця і від зовнішнього ворога, і від старої політичної системи", – сказав лідер нової партії.

Читайте також: "Вірогідність розпуску Верховної Ради – 90%", – представник Уряду в парламенті

Вакарчук запевнив, що партія не братиме ні копійки в олігархів, а фінансуватиме її прозорий бізнес і прості українці. Зараз партія знаходиться в процесі реєстрації.

За словами Вакарчука, входження до Верховної Ради є необхідним кроком, щоб запустити в Україні справжні зміни. Лідер нового руху закликав українців приєднуватися до команди "Голосу", зареєструвавшись волонтером на сайті GolosZmin.org

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook