У селі Знамя Труда під Гомелем (Білорусь)  на кладовищі невідомі вандали осквернили пам’ятник Герою Небесної сотні Михайлу Жизневському.

Читайте також:Ківерцівські комунальники повністю потрощили кладовище, зрізавши там дерева

Про це повідомляє "Народна правда".

За словами сестри Михайла, Наталії Жизневської, про акт вандалізму вона дізналася від працівників правоохоронних органів.

На пам’ятник героєві з аерозольного балончика червоною фарбою зловмисники зафарбували державний герб України, а також історичний герб Білорусі.

Відзначимо, раніше в інтерв’ю укранською ЗМІ мати Михайла Жизневського Ніна Василівна, яка померла на початку травня, зазначала, що жителі Гомеля регулярно пакостять на його могилі, оскільки український герой для більшості білорусів "бандит" та "нацист". За її словами, люди могли схаменутися тільки в одному випадку – якщо президент РБ Олександр Лукашенко віддасть прямий наказ не чіпати могилу.

Читайте також: Троє дітей влаштували погром на цвинтарі на Закарпатті

Активіст Євромайдана і журналіст Михайло Жизневский загинув від пострілу мисливською кулею в серце 22 січня 2014 року під час наступу "Беркуту" в урядовому кварталі на вулиці Грушевського. У Києві Герою Небесної сотні встановлено пам’ятник.

Президент України Петро Порошенко присвоїв посмертно звання Героя України Михайлу Жизневському, який став першим іноземцем, удостоєним цієї нагороди.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter