Верховна Рада України прийняла за основу законопроект №2296, яким має на меті зменшити забрудненість великих українських міст від автотранспорту.

Читайте також: У Луцькраді прозвітували про роботу громадського транспорту за минулу добу

Зокрема, до ст. 47 закону України "Про автомобільний транспорт" пропонується внести норму, згідно якої рух вантажного транспорту повною масою більше 8 т у містах з населенням більше 250 тисяч чоловік в "години пік" буде заборонено. Таким чином, вантажівки не зможуть рухатися великими містами з 6:00 до 11:00 ранку і з 17:00 до 21:00 вечора, повідомляє Auto24.

Закон України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення" доповнять нормою, яка зобов'яже місцеві органи влади не допускати перевищення рівня шуму від автотранспорту в населених пунктах.

Якщо закон в найближчі дні пройде і друге читання, він почне діяти з 1 січня 2020 року.

Читайте також: Пішоходів змусять оплачувати ремонт авто, яке їх збило: деталі скандального закону

В пояснювальній записці йдеться, що закон не потребує додаткових коштів. Однак для відстою вантажного транспорту за межами міст доведеться робити цивілізовані стоянки. А щоб зменшити шум він вантажівок у містах – будувати шумопоглинаючі екрани. На ці заходи нардепи коштів не виділили.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook