23-річну Тетяну Гужву з Львівщини вбили в американському штаті Вісконсин. У злочині першочергово підозрювали її чоловіка, 31-річного Фауда Пашаєва, який зізнався у цьому рідним дівчини.

Читайте також: Українку жорстоко вбили в США

Поліція його вже арештувала, йдеться в сюжеті ТСН.

Про те, що Тетяна раніше зверталася до правоохоронців через насилля в сім’ї, її батьки дізналися тільки зараз. І тепер збирають гроші, щоб забрати тіло доньки та взяти опіку над 2-річною онучкою Сабіною, яку бачили лише у Skype.

Звинувачення у насильстві в сім’ї чоловікові Тетяни пред’явили ще в січні. "Йому заборонили наближатися до будинку, до Тані, до Сабіни. Я думаю, що він її тримав в страху", – каже Юлія, родичка вбитої.

23-річну Тетяну вбили 30 березня. За день до другого дня народження її доньки. Рідні почали переживати, коли вона не відповіла на привітання.

Як розповідає родичка Юлія, вона теж дзвонила привітати Тетяну, але слухавку взяв чоловік. На запитання, де дівчина, він відповів: "Я її вбив". Тоді рідні Тетяни звернулися до друзів у США, а ті – до поліції. Чоловіка одразу заарештували.

"Все відбулося досить швидко, ми знали, що він перебуває в цьому районі, в нас було декілька загонів, які шукали його там", – розповів Джоді Ворд, начальник відділу поліції Деллс, Вісконсин.

Мати дівчини Надія не може повірити в те, що сталося, адже життя її доньки було схоже на втілення американської мрії. Таня поїхала у США чотири роки тому за програмою для студентів. Там познайомилася з чоловіком.

Про знущання чоловіка Тетяна рідним не розповідала. У соцмережах вони бачили щасливу сім’ю.

Читайте також: Скинули у воду і зняли на відео: чоловіка вбили заради розваги (відео)

Коли Фуада Пашаєва заарештували, дворічну Сабіну передали під нагляд соцслужб. І тепер її бабуся хоче забрати дівчинку до України.

Як пояснює адвокат жінка має довести родинний зв’язок з цією дитиною і в будь-якому разі треба звертатися до адвокатів, які є спеціалістами з сімейного права саме штату Вісконсин.

Рідні підрахували, що всі витрати і юридичний супровід щодо встановлення опікунства обійдеться в 50 тисяч доларів, половину суми вже зібрали небайдужі. У МЗС кажуть, підтримують зв’язок з американськими органами опіки та поліцією. Обіцяють сприяння по поверненню дівчинки та тіла її мами. Але витрати на себе можуть взяти лише якщо родина доведе, що самотужки зробити це не зможе.

Наразі батьки Тетяни шукають адвокатів, які знають закони штату Вісконсин і збирають документи для відкриття візи бабусі Сабіни.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook