Вживання в їжу сухофруктів, виготовлених промисловим шляхом, небезпечно для людського здоров’я. Учені вважають, що кращим способом збагатити свій раціон харчування сухофруктами є їх саморобне виготовлення з натуральних плодів.

Читайте також: ТОП-3 корисні поради, як правильно їсти солодощі на дієті

Говорячи про те, чому потрібно вкрай ретельно купувати готові сухофрукти, вчені помітили: на виробництві для поліпшення зовнішнього вигляду продукту нерідко використовують потенційно шкідливі і небезпечні для здоров’я компоненти. Мова йде про діоксид сірки, сірчистий газ і гідрогенізовані жири, пояснили дослідники.

Наприклад, виробники кураги і родзинок плоди обробляють сірчистим газом як консервантом. Також в сухофрукти додається діоксид сірки, з допомогою якого домагаються збереження первісного кольору фруктів і забезпечують захист продукції від бактерій.

Ці хімічні добавки можуть стати причиною багатьох проблем з організмом.

"Сірка, яка додається в процесі виробництва сухофруктів сприяє виникненню порушень у шлунку, та органах дихання, провокує астму, а також активізує жири, сприяють утворенню холестеринових бляшок у судинах. Крім цього діоксид сірки, потрапляючи в організм, подразнює слизову оболонку кишечника", – застерегли експерти.

Але чи означає це, що від сухофруктів краще відмовитися раз і назавжди? Ні, все ж сушені фрукти – це чудове джерело вітамінів і мінералів. За словами лікарів, сухофрукти корисно вживати при серцево-судинних захворюваннях, анемії, схильності до тромбозів, а також при запорах. Якщо сушені фрукти були все ж куплені в магазині, їх слід старанно промити в гарячій воді.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter