American Journal of Clinical Nutrition опублікував статтю про нове дослідження американських вчених, яке спростовує популярне твердження про небажаність вживання в їжу жирної молочної продукції.

Читайте також: Як упізнати якісну "молочку": поради експерта

Про це повідомляє Країна здоров'я.

Молочні продукти з високим рівнем жиру не шкідливі, а корисні – вони можуть запобігти інсульту і хворобам серця, заявили дослідники.

Молочний жир не підвищує ризик серцево-судинних захворювань, а, навпаки, зменшує його. Цей висновок зроблено співробітниками Школи філософії і політики харчування Фрідмана при Університеті Тафтса. Вчені вивчали вплив молочних продуктів на ризик смертності від серцево-судинних захворювань, використовуючи дані про здоров’я понад 2900 чоловік у віці від 65 років.

Читайте також: Лікарі назвали напій, який варто вживати після кожного тренування

За змінами в стані учасників спостереження велися 22 роки, за цей час померли 2428 учасників, з них 833 особи – від наслідків перенесених серцевих захворювань. Аналіз причин смертності показав: присутність жирних молочних кислот в раціоні харчування людей не корелювала з ризиком смерті. До того ж, деякі види молочного жиру були пов’язані з кращим захистом від патологій судин.

"Фактично високі рівні циркуляції гептадеканової жирної кислоти були пов’язані з меншим ризиком смерті від серцевих захворювань. Крім того, дорослі з більш високим вмістом жирних кислот в цілому були на 42% менше схильні до смерті від інсульту", – поділилися автори роботи.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter