Вчені з Уханського університету вірусології мають намір продовжити вивчення вірусів, щоб виявити нові й запобігти можливим спалахам захворювань.

Читайте також: Крім COVID-19 є ще три штами: у лабораторії Уханя зробили відверте зізнання

Про це в інтерв'ю CGTN розповіла одна з провідних вірусологів університету Ши Чженлі. За її словами, вони мають намір розпочати вивчення зоонозних вірусів, носіями яких є тварини.

"Якщо ми хочемо захистити людство від спалаху нового інфекційного захворювання, ми повинні взятися за дослідження цих невідомих вірусів, носіями яких є дикі тварини. Крім того, ми повинні мати в запасі деякі ліки і проявляючі реагенти для профілактики і контролю епідемій у майбутньому", – розповіла вона.

Читайте також: Коронавірус зберігали в зламаному холодильнику: світ шокували фото з лабораторії Уханя

У списку тварин, яких вивчатимуть, є і кажани, які, імовірно, є джерелом COVID-19.

"Віруси, які ми виявили, це насправді лише вершина айсберга. Вони існують у природі, зважаєте ви на це чи ні. Якщо ми не будемо їх вивчати, ймовірно, буде ще один спалах, і ми не будемо їх знати. Робота, якою ми зараз займаємося – знайти віруси, перш ніж вони знайдуть нас", – додала вірусологиня.

Нагадаємо, що за даними ЦГЗ, станом на 9:00 25 травня в Україні 21245 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 623 летальні, 7234 пацієнти одужало. За добу зафіксовано 259 нових випадків

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook