Американські дослідники домоглися проміжних успіхів у лікуванні коронавірусної інфекції експериментальним препаратом молнупіравір під час його тестування.

Читайте також: Заступники голови Волинської ОДА отримали щеплення проти COVID-19

Він, стверджують фахівці, продемонстрував високу ефективність на ранній стадії хвороби. Про це заявила компанія Merck – виробник цих ліків у США, передає видання USA Today.

Зазначається, що препарат розроблений спільно з біотехнологічною компанією Ridgeback Biotherapeutics. Його протестували більш ніж на 200 госпіталізованих пацієнтах.

Вчені кажуть, що молнупіравір показав швидке зниження рівня інфекційного вірусу в пацієнтів на ранній стадії COVID-19. Зокрема, у всіх учасників дослідження зафіксували більш швидке зниження рівня заразності вірусу, ніж у пацієнтів у групі плацебо.

Читайте також: В одній із країн Європи зупинили використання партії вакцини AstraZenecа через смерть пацієнтки

За словами провідного дослідника Медичної школи Університету Північної Кароліни Вільяма Фішера, результати є багатообіцяльними, але їх ще повинні підтвердити додаткові дослідження.

Відомо, що молнупіравір є експериментальним противірусним препаратом. Він активний у разі перорального прийому, розроблений для лікування грипу.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook