Мало хто не знає про те, що здорове харчування – ключ до молодого вигляду та довголіття, але все не так просто. 

Читайте також: Назвали найкорисніший сніданок: наситить і допоможе схуднути

Дослідники з Ізраїля дійшли до висновку, що насправді здорового харчування не існує. Річ у тому, що організм людей по-різному реагує на однакові продукти, пише Максимум.

Це підтвердило дослідження, у рамках якого добровольців розділили на дві групи: однак харчувалась лише здоровою їжею, а друга – напівфабриками. Всього було залучено кілька десятків тисяч продуктів. З'ясувалось, що у представників двох команд учені фіксували не лише позитивні, а й негативні зміни, приміром стрибки цукру в крові. Все тому, що організм кожної людини по-різному реагував про їжу. Тому дехто міг схуднути на тих самих смаколиках, на яких інші збільшували масу тіла.

Читайте також: 5 помилок, які заважають схуднути

Більшість сучасних дієтологів орієнтується зараз на показник GI або глікемічний індекс, який показує, яка їжа є здоровою. А от результати дослідження ізраїльських науковців показали, що навіть однакові продукти можуть по різному впливати на стрибки глюкози.

Яскравим прикладом стала одна із добровольців, у якої підіймався цукор в крові після томатів. А в її колеги по експерименту така ж реакція була на банани, проте солодощі не давали таких результатів у його випадку.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook