Для зменшення вартості митного оформлення авто і для створення правових і економічних умов для реєстрації уже ввезених в Україну авто Комітет з питань податкової та митної політики вніс до парламенту 2 законопроекти.

Читайте також: На що треба звернути увагу при розмитненні "євроблях"

Про це повідомила голова податкового комітету Верховної Ради Ніна Южаніна, пише Економічна правда.

"Акцизний податок з авто, розрахований за запропонованою формулою, буде значно меншим за той, що діє сьогодні. Різниця в розмірі ставок для різних за об'ємом двигуна авто не буде суттєвою. Водночас, акцизний податок на старі авто буде вищий за рахунок його збільшення на віковий коефіцієнт, що стимулюватиме до придбання більш нових авто", – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Які "євробляхи" декларують на Волині та Рівненщині

Так, базові ставки акцизного податку пропонується встановити для авто з бензиновим двигуном – 50 євро, для авто на дизелі – 75 євро. Розмір акцизного податку, який треба буде сплатити, дорівнюватиме базовій ставці, помноженій на коефіцієнт двигуна та коефіцієнт віку.

При цьому коефіцієнт двигуна розраховуватиметься як показник об'єму двигуна, поділений на 1000.

За недотримання строків режимів транзиту та тимчасового ввезення, тобто за невивезення авто за межі країни своєчасно, порушники мають сплатити штрафи. Розміри штрафів будуть залежати від кількості днів перевищення встановлених строків.

За один день прострочення вивезення транзитного авто з порушника буде стягнуто 170 грн, а за три дні відтермінування вивезення тимчасово ввезеної машини — 850 грн.

Зайвий місяць перебування такого автомобіля на митній території України коштуватиме порушнику 170 тисяч грн. або навіть транспортного засобу, який може бути конфіскований за рішенням суду.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter