Мабуть, усі українці знають, як виглядає будівля Верховної Ради України. Проте далеко не всім доводилось бувати всередині.

Читайте також: Який волинський мажоритарник найпасивніший депутат у Верховній Раді

Завдяки екскурсії у людей є можливість потрапити всередину однієї з найвідоміших будівель Києва та України. Звичайно ж, екскурсанти дізнаються багато цікавих фактів з історії та сьогодення головного будинку Верховної Ради України.

Вчора, за сприяння народного депутата Ірини Констанкевич відбулась екскурсія до Верховної Ради делегації з Ківерцівського, Камінь-Каширського, Любешівського та Маневицького районів. Зокрема, голови та депутати місцевих рад, директори шкіл, завідувачі ФАПів, громадські активісти. 

Народний депутат Ірина Констанкевич зазначила, що екскурсії до Верховної Ради проходять вже не вперше і стали гарною традицією. Нагадаємо, що минулої весни за ініціативи та підтримки Ірини Мирославівни парламент відвідали волинські школярі. 

"Такі поїздки надзвичайно важливі. Необхідно зробити ще багато кроків назустріч людям, аби подолати ту величезну прірву, що пролягла поміж виборцями та їхніми обранцями у Верховній раді", – переконана нардеп.

Окрім того, відвідувачі протягом 30-хвилинної екскурсії побували на балконі сесійної зали парламенту, в якій ухвалюються закони України, а також завітали до кулуарів Верховної Ради та прес-пойнту, де проходять брифінги народних депутатів.

Люди фотографуються в кулуарах і переходять до сесійної зали. Їм розповідають цікаві нюанси забезпечення життєдіяльності депутатів. Наприклад, що 4-тонна люстра має 76 лампочок і всі вони енергозберігаючі.

Також волиняни  мали унікальну можливість особисто спостерігати за роботою народних обранців під час пленарного засідання Верховної ради України.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter