Днями на 86-му році життя відійшов у вічність відомий волинський тренер з вільної боротьби Антон Федорович Шахраюк.

Читайте також: У Луцьку з шостого поверху випав чоловік

Про це повідомив вихованець Антона Федоровича Василь Петрищак, пише ІА Волинські Новини.

Він розповів, що свого часу його наставник прославив Волинь на борцівському килимі.

"Будучи майстром спорту з класичної і вільної боротьби, Антон Федорович був неодноразовим призером чемпіонатів України і Центральної ради ДСТ "Спартак" колишнього Радянського Союзу. Сім років поспіль Антон Шахраюк успішно захищав спортивну честь українського спартаківського товариства на змаганнях різних рангів у важкій ваговій категорії", – каже Василь Петрищак.

Про Антона Шахраюка неодноразово згадували у пресі. Зокрема, на сторінках газети "Волинь" розповідається, що після завершення виступів на килимі почалась тренерська робота. Про те, що і наставником, як і борцем, він був класним, свідчать досягнення його вихованців: серед них майже 30 майстрів спорту України.

Першим цього почесного звання був удостоєний Оксентій Банера, який пішов слідами свого наставника, ставши чемпіоном України і Центральної ради ДСТ "Спартак".

Читайте також: Результат прийшов після похорону: у місті на Волині від коронавірусу помер чоловік

Серед тих, хто досяг великих перемог на всеукраїнських і міжнародних змаганнях, майстри спорту брати Анатолій і Віктор СілівановиГалі СадретроновВіталій ПавленкоМихайло НеліпюкГеннадій КуликовВалерій ЗайчукАнатолій ПетращукОлександр ТрибунськийІгор ЛюбежанінВолодимир Скуба. До речі, останній з них у свій час вигравав поєдинки у майбутнього олімпійського чемпіона в Атланті В’ячеслава Олійника, сам був серед кандидатів на Ігри 1996 року.

Сьогодні вихованці Антона Шахраюка живуть у різних куточках України, країнах СНД, у далекому зарубіжжі, зокрема, у Німеччині, США.

Інформаційний ресурс "Під Прицілом" висловлює щирі співчуття рідним та близьким Антона Федоровича!

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook