Вчора, 5 жовтня, пішов з життя корифей Волинського обласного музично-драматичного театру імені Т.Г.Шевченка, заслужений артист України Ісаак Каленикович Пуц. Про це повідомляють на сторінці театру у мережі.

Читайте також: У Німеччині трагічно загинув 47-річний волинянин: збирають кошти на перевезення тіла

Трудову діяльність Ісаак Пуц розпочав у 1955 році артистом драми Волинського обласного музично-драматичного театру імені Т.Г.Шевченка. За роки своєї акторської діяльності, ним зіграно понад 250 ролей. Серед них: Сеньйор Монтеккі – "Чума на дві родини ваші" Г. Горіна, Кум – "Кайдашева сімя" І. Нечуя-Левицького, Виборний – "Наталка Полтавка" І. Котляревського, Дудукін – "Без вини винні" О. М. Островського, Греміо – "Приборкання норовливої" В. Шекспіра, Сеньйор Фернандо – "Дерева помирають стоячи" А. Касона, Гервасій – "Мартин Боруля" І. Карпенка-Карого, Сорокотисячников – "Суєта" І. Карпенка-Карого, Матвій Голуб – "Прости і помилуй" М. Кузьо, Кочубей – "Одкровення від Мазепи" Олелька Островського та інші.

Роль Зенона у виставі "У.Б.Н" Г. Тельнюк – велика творча перемога актора, де в повній мірі продемонстровано талант і досвід роботи, вміння працювати з граничною самовіддачею і чітку громадянську позицію митця. Газета "Віче" за 6 червня 2002 року пише: “В тім слово “зіграв” якось і не дуже підходить – Ісак Каленикович досягає найвищої майстерності перевтілення, здається, що його внутрішній світ так близько від внутрішнього світу Зенона, що він просто живе його життям".

Читайте також: На Волині від важкої хвороби помер вчитель (фото)

У квітні 1990 року йому було присвоєно звання заслуженого артиста України. На фестивалі "Прем’єри сезону – 2003" за роль Зенона у виставі Г.Тельнюк “У.Б.Н." Ісак Каленикович нагороджується дипломом за перемогу у номінації "Краща чоловіча роль". А в 2004 році він нагороджується дипломом за роль Виборного у виставі "Наталка Полтавка" І.Котляревського в номінації “Краща чоловіча роль другого плану”. За плідну творчу працю Пуцю І.К. було присуджено премію імені Агатангела Кримського.

Колектив театру висловлює щирі співчуття рідним та близьким.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook