Сьогодні вночі, 20 квітня, приблизно о 3-ій годині, екіпаж патрульної поліції зупинив автомобіль "Toyota", за кермом якого була п'яна "в дим" блондинка та її подружка.

Читайте також: Як молочна компанія "Континіуму" нахабно дурить покупців

Як повідомляє "В24", російськомовна водійка не могла втриматись на ногах та заявляла поліцейським, що у неї серйозна "криша". Обидві блондинки погрожували та матюкали поліцейських, за те, що вони зупинили їх. 

Як стало відомо журналістам "Під прицілом", новенька "Toyоta" належить Михайлик Марії Георгіївні, яка свого часу працювала директором ТзОВ "Континіум-Укр-Ресурс", котре запам'яталося правоохоронцям численними махінаціями із дочірніми підприємствами олігархічної групи "Континіум" і виступало з судовими позовами та вимогою їх банкрутства.

 

Окрім цього, "Континіум-Укр-Ресурс" постійно використовувався у якості другого учасника у сумнівних тендерах під час державних закупівель палива, які приносили їхнім власникам десятки мільйонів доларів.

Так у 2012 році, голова Державної податкової служби Анатолій Клименко, повідомив про звільнення голови тендерного комітету дочірнього підприємства ДПС за придбання бензину у фірми олігарха Степана Івахіва "Золотий екватор" по 12 грн./л. За даними з відкритих джерел, тоді ринкова ціна на бензин А-76/80 складала 9,61 грн./л, А-92 – 10,12 грн./л, А-95 – 10,39 грн./л.

Читайте також: "Континіум" не збирається повертати банку "Форум" півмільярда гривень

Свого часу, ТзОВ "Континіум Укр Ресурс", яке працювало в унісон із "Західною молочною групою", виставило претензії до боржника ТзОВ "Юні Трейд Ойл" у розмірі 114 360 869,68 гривень. ТзОВ "ТД "Західна молочна група" таким чином проходила як кредитор також по справі про банкрутство ТзОВ "Нафтова компанія "Галичина-Інвест" за позовом того ТзОВ "Континіум Укр Ресурс", де "ціною питання" стала сума 352 513,49 гривень, – саме через такий кредит відповідача збанкрутили, а "Західна молочна група", яка зголосилася як кредитор, вимагала 35 224 700 гривень. Податкову і цього разу "кинули", правда тепер на мізер – 1 004 гривні, але як кажуть в народі, "копійка до копійки".

13 листопада 2012 року Вищий господарський суд України дослідив, що під час процедури банкрутства Малого приватного підприємства "Виробнича комерційна фірма "Інвест-Vez" (одна з компаній, що допомогла вивести близько мільярда гривень з "Надра Банку",  касаційну скаргу ДПІ у Печерському районі м. Києва, мабуть не спроста, теж залишено без задоволення. Ліквідація фірми відбувалася за позовом ТзОВ "Континіум-Укр-Ресурс", серед кредиторів на загальну суму 866 894 808, 85 гривень теж виступала ТзОВ "ТД "Західна молочна група".

В подібний спосіб і теж за допомогою ТзОВ "Торговий дім "Західна молочна група" збанкрутувало і "своє" ТзОВ "Юнта ТТ" за ініціативи ТзОВ "Континіум-Укр-Ресурс". Не задоволеним у липні 2011 року залишився Банк "Надра", який з 153 800 000 гривень наданого кредиту отримав лише 256 664 гривень 6 копійок. Тоді ж власникам "Континіуму" залишилось 57 153 725 гривень Луцького спиртогорілчаного комбінату, який теж заявляв себе у справі як кредитор і сподівався повернути кошти, одначе отримав "дірку від бублика".

Останньою резонансною справою, якою запам'яталися вказані фірми Степана Івахіва, була справа про наджорстоке побиття людини. Тоді апеляційний суд Волинської області ухвалив направити на новий судовий розгляд справу про нанесення тяжких тілесних ушкоджень, яке скоїли працівники відділу економічної безпеки "Континіуму" у присутності бійців підрозділу "Беркут". У такий спосіб "тітушки" вибивали з якогось працівника зізнання у розкраданні грошей компанії.

Проте, чи саме ця "криша", яка била до реанімації своїх підлеглих, мала приїхати і "впрягтися" за захмелілих блондинок перед копами, не відомо. Чи можливо по старих зв'язках хтось із одіозних народних депутатів від Волині мав тихенько вирішити питання, залишається лише здогадуватися. Можливо, цьому завадили журналісти, які надали розголосу пікантній ситуації.

Але, у кінцевому результаті, за машиною та п'яною "мажоркою"-донькою Михайлик Марії, приїхав її брат, а не обіцяна "криша".

Замість епілога: можна говорити про те, що власниця автівки давно не директор підприємства, яке міняло їх і адресу реєстрації, як рукавички, ховаючись від правоохоронців, але випадкових осіб керівниками у такі фірми ніколи не ставили.  Виконавши поставлені завдання, обидві фірми, які принесли мільярдні збитки українцям і десятки мільйонів доларів їх власникам, за аналогією із іншими юридичними особами місцевих махінаторів, просто збанкрутували. "Совпадєніє", скажете Ви? Не думаю.

Віталій Іщук

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter