30 травня на засіданні Верхової Ради народні депутати розглянуть заяву про відставку прем'єр-міністра Володимира Гройсмана. Втім, як виявилось на початку засідання, голосів за відставку голови уряду не вистачить. У БПП та "Нродному фроні" заявили, що не будуть підтримувати відхід Гройсмана з посади.

Читайте також: Розклад виборів до Верховної Ради-2019: інфографіка

"Майже одноголосно було прийнято рішення, щоб не підтримувати голосування за відставку уряду, тобто фракція БПП буде голосувати проти відставки", – сказав депутат Вадим Денисенко.

Він підкреслив, що в умовах, коли Верховна Рада розпущена і оголошені позачергові парламентські вибори, відсутня коаліція і йдуть розмови про дефолт, не можна залишати Україну без уряду, оскільки все це може привести до повного хаосу.

Читайте також: Луценко розповів, коли піде у відставку

Нардеп від "Народного фронту" Вікторія Сюмар зазначила, що уряд повинен продовжувати працювати, щоб не підривати співпрацю з МВФ.

"Вирішили не підтримувати цю заяву Володимира Гройсмана, оскільки сьогодні парламент фактично завис, є складні переговори з Міжнародним валютним фондом... Це може привести до серйозної фінансової кризи. Тому хоча б якась стабільна організація в країні повинна залишатися", – сказала Сюмар.

Відтак, заява про відставку Володимира Гройсмана швидше за все не буде підтримана у парламенті і уряд допрацює до кінця свого терміну.

Нагадаємо, ЦВК затвердила план дострокових парламентських виборів. Вони відбудуться 21 липня.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook