Вчора, в п'ятницю, 25-го вересня українську авіацію спіткала жахлива авіакатастрофа. В районі 20:50 у Харківській області при заході на посадку на аеродром Чугуїв розбився навчально-тренувальний літак Ан-26Ш (на авіаційному жаргоні "Шайтан") зі складу 203-ї навчальної авіаційної бригади Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба
(аеродром Чугуїв у Харківській області).

Читайте також: "З нами назавжди": показали фото загиблих в авіакатастрофі в Чугуєві курсантів та членів екіпажу

Дана навчально-тренувальна модифікація всім відомого військово-транспортного літака Ан-26 використовується для первинної льотної підготовки майбутніх військових штурманів. На борту даного літака знаходилось 27 людей, з них 20 були саме майбутніми військовими штурманами – курсантами старших курсів кафедри повітряної навігації та бойового управління авіації льотного факультету Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба, які в даному польоті відпрацьовували вправи з повітряної навігації та літаковедення. Інші семеро людей на борту даного літака були членами його льотного екіпажу.

Читайте також: "Він весь кипів": люди намагалися врятувати людей з палаючого літака, який розбився на Харківщині (відео)

Як повідомляє на своїй офіційній сторінці прес-служба 204-ї Севастопольська БрТА ім. Покришкіна-fanpage, яка дислокується на Луцькому військовому аеродромі, один з курсантів, який знаходився на борту даного літака, а саме курсант Андрій Померанцев перед вступом на льотний факультет був одним з наших рідних Севастопольсько-Волинських соколів зі складу даної бригади, в якій він проходив військову службу за контрактом, йдеться на сторінці Луцького аероклубу "Крила Волині".

На одній з фотографій, наведених нижче, зробленій під час проходження Андрієм військової служби в нашому рідному авіаційному місті Луцьку, він сфотографований на фоні В'їзної вежі Луцького замку.

 

 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook