Вірмени спалюють свої будинки у деяких районах Нагірного Карабаху, які мають перейти до Азербайджану після підписання мирної угоди між двома країнами. Азербайджанський уряд запровадив на контрольованих територіях комендантську годину. Про це повідомляється на сайті МВС Азербайджану, пише Суспільне.

Читайте також: Азербайджан та Вірменія відновили бойові дії, є жертви і поранені

Комендантська година діятиме відповідно до указу президента країни Ільхама Алієва з 21:00 до 6:00 наступного дня. Згідно з адміністративно-територіальним поділом Азербайджану, управління в кожному з районів здійснюватимуть відділення поліції.

"На підставі Указу президента Азербайджанської Республіки від 29 жовтня 2020 року "Про організацію тимчасового спеціального управління на звільнених територіях Азербайджанської Республіки" міністр внутрішніх справ генерал-полковник Вілаят Ейвазов видав наказ про призначення начальників поліції", – йдеться у повідомленні.

Як повідомляє азербайджанська служба BBC, деякі вірмени, які покинули Кельбаджар, підпалили свої будинки.

"Ця територія буде передана Азербайджану через два дні. Деякі місцеві жителі повністю евакуюються і залишають свої будинки. Деякі навіть спалюють свої будинки, щоб не допустити їх потрапляння до рук азербайджанців", – написав кореспондент BBC Вілл Вернон у Twitter.

Читайте також: Під час обшуку у волинянина виявили зброю, набої та боєприпаси (фото)

"Якщо мої діти не можуть користуватися цим будинком, то ніхто не може", – також процитував Вернон одного із жителів Нагірного Карабаху.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook