Винуватця ДТП, який збив 23-річну лучанку на пішохідному переході в Гірці Полонці, внаслідок чого та отримала численні травми, засудили до двох років умовного покарання. Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду Волинської області. Пише ІА Волинські новини.

Читате також: П'яний голова громади на смерть збив хлопця

Під час суду встановили, що 18 лютого обвинувачений рухався автомобілем "ВАЗ 21099" по трасі "Львів-Горохів-Луцьк" у селі Гірка Полонка.

Так, наближаючись до нерегульованого пішохідного переходу, перед яким у правій смузі руху зупинився вантажний автомобіль, надаючи перевагу в русі пішоходу, водій "ВАЗа" не зменшив швидкість руху, не зупинився та не переконався, що на ньому відсутні пішоходи, внаслідок чого допустив наїзд на 23-річну жінку, яка перетинала проїзну частину автодороги справа на ліво відносно напрямку руху автомобіля.

Внаслідок ДТП постраждала отримала численні тілесні ушкодження, серед яких відкрита черепно-мозкова травма та численні переломи.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений повністю визнав свою вину. Щодо обставин ДТП, то розповів, що не зменшив швидкість, оскільки вирішив, що вантажівка, яка зупинилася перед переходом, має намір повертати, а тому зайняв іншу смугу та продовжив рух, внаслідок чого допустив наїзд на пішохода.

Читайте також: Загинув чоловік, якого водій вигнав уночі з автобуса (фото)

Потерпіла натомість розповіла, що їй частково відшкодований розмір моральної шкоди. Вона просила не позбавляти волі обвинуваченого, однак просила позбавити його права керування транспортними засобами на певний строк.

Відтак, винуватця ДТП визнали винним та призначили покарання у виді трьох років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на один рік, змінивши це покарання на умовне терміном на два роки.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook