У Житомирській, Рівненській та Волинській областях копачі бурштину пошкодили понад 6200 га земель лісового фонду і понад 1 тис. га земель сільськогосподарського призначення.

Читайте також: Зеленський доручив звільнити керівників силових відомств Волині (оновлено)

Про це заявив голова Національної поліції України Сергій Князєв 12 серпня під час робочої поїздки в Житомирську область разом із президентом України Володимиром Зеленським, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

"Я вже не кажу про катастрофічні екологічні наслідки, спричинені варварським методом відкритого видобування бурштину. Тільки за приблизними підрахунками, у трьох регіонах копачами пошкоджено понад 6200 га земель лісового фонду і понад 1 тис. га земель сільськогосподарського призначення", – сказав Князєв. 

Він додав, що за таких умов "фактична відсутність механізму проведення природоохоронних і відновлювальних робіт може призвести до необхідності визнання північної частини держави зоною надзвичайної екологічної катастрофи".

Він підкреслив, що проблема набула масового характеру у 2014 році і загострилася у 2015–2016 роках.

Читайте також: У скандального заступника волинської митниці, якого звинувачували у контрабанді 1,5 тонни бурштину, ДБР проводить обшуки

Бурштин в Україні видобувають у Волинській, Житомирській та Рівненській областях. Улітку 2015 року п'ятий президент України Петро Порошенко заявляв, що 90% бурштину в Україні видобувають нелегально за підтримки правоохоронних органів.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook