В Україні за минулу добу зафіксовано 354 нові випадки захворювання на коронавірусну інфекцію, з них 28 у дітей та 61 у медичних працівників. Госпіталізовано у заклади охорони здоров’я 112 осіб. Одужали за добу 323 особи, а померли 16 осіб. Про це повідомив на брифінгу міністр охорони здоров’я Максим Степанов 20 травня, повідомляє МОЗ.

Читайте також: У місті на Волині померли матір та син інфіковані коронавірусом

За останню добу проведено 8568 тестувань методом ПЛР. Найбільшу кількість підтверджених випадків за останню добу зареєстровано у Чернівецькій області (54), Волинській області (41), а також у місті Києві (51).

Кабмін на засіданні 20 травня планує розглянути питання переходу на адаптивний карантин. Запровадження його планується з 22 травня.

Станом на 18 травня ситуація з захворюванням на COVID-19 у кількох західних областях (зокрема, Чернівецькій, Волинській, Рівненській) не дозволяла перейти до чергового етапу пом’якшення карантину.

Читайте також: На Волині за останню добу семеро медиків захворіло коронавірусом

МОЗ розробило алгоритм ІФА-тестування на визначення антитіл до коронавірусної інфекції. Визначено категорії осіб, які проходитимуть тестування, в тому числі й двома методами. Зокрема, ІФА-тести будуть проходити хворі з клінічними симптомами, у яких два ПЛР-тести дали негативний результат.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook