У товаристві "Волиньгаз" розповіли про зміни – з 1 травня вони можуть обслуговувати газові мережі лише на підставі договорів зі споживачами.

Читайте також: "Волиньгаз Збут" фігурує у злочинній схемі, за якою заробляли гроші на газових тарифах

Про це стало відомо 24 квітня під час прес-конференції з технічним директором ПАТ "Волиньгаз" Павлом Козюком та директором з капітального будівництва ПАТ "Волиньгаз" Сергієм Галянтом, пише Район.Луцьк.

За словами Павла Козюка, до липня минулого року у компанії діяло положення про обслуговування таких систем, проте його скасували згідно умови приведення у відповідність до діючих нормативних документів. Відтепер відповідальність за технічне обслуговування внутрішньо-будинкових систем покладене на балансоутримувачів.

Як додав Павло Козюк, без договорів на техобслуговування та ремонт мереж коштів не передбачено.

Варто зауважити, що договорів має бути два: індивідуальний (поквартирний) та колективний (з балансоутримувачем будинку, ОСББ).

Наразі лише 7 ОСББ на Волині уклали відповідні договори з газовою компанією, з них одне у Луцьку та одне у Луцькому районі.

"На сьогоднішній день ми занепокоєні трішки тим, що на ті листи, які направляли в ОСББ й органи місцевого самоврядування, не йде ніякої зворотної реакції. Варто наголосити, що в межах законодавства аварійне обслуговування витоків газу компанія виконуватиме в рамках своїх тарифних зобов’язань. Тобто виклик будь-якого споживача на запах газу компанія виконуватиме безкоштовно за договором, ліквідацію ж витоку – має відшкодувати безпосередньо балансоутримувач або господар будинку", – сказав Козюк.

Сергій Галянт наголосив, що основний меседж, який вони хочуть донести, – це те, що клієнт несе персональну відповідальність за безпечну експлуатацію системи газопостачання.

"Ми маємо необхідну кількість працівників, маємо автомобілі, техніку, прилади, діагностику для того, щоб якісно й своєчасно провести роботи, які пов’язані з технічним обслуговуванням та системою газопостачання", – додав Галянт.

Він зауважив, що з 1 травня "Волиньгаз" не буде відключати всіх споживачів, бо є певний перехідний період, але вони хочуть, аби громадяни розуміли, що безпечна експлуатація системи газопостачання та безпека свого життя залежить від самого споживача.

Читайте також: Лучанам за невчасну оплату "комуналки" буде нараховуватися пеня

"Чим швидше ви звернетесь до нас за укладання договору, тим швидше ми прийдемо до вас та проведемо певні роботи по технічному обслуговування та забезпечимо безпечну експлуатацію на певний період часу. Бо кожен вид технічного обслуговування має свою періодичність", – зазначив директор з капітального будівництва.

За словами директорів, орієнтовна вартість робіт у багатоквартирних будинках становитиме від 380 до 675 гривень (проте це лише сума за роботу в квартирі, до якої пізніше додадуть вартість обслуговування зовнішньої системи газопостачання), а для приватного сектору – від 1000 до 1500 гривень.

Насамкінець, зазначили, що у Луцьку планують зініціювати ще одні збори з головами ОСББ, аби донести до відома всіх, що наразі є нагальна потреба в заключенні цих договорів.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook