Після прийняття обласною радою головного кошторису Волині на поточний рік, його вирішили оскаржувати в суді одразу два структурних підрозділи Волинської ОДА – це Департамент фінансів та Управління охорони здоров’я. Їх головні позовні вимоги – визнати незаконним рішення Волиньради "Про обласний бюджет на 2019 рік".

Читайте також: Луцькі дачники обурені катастрофічною нестачею транспорту і бездіяльністю ОДА

Судова тяганина між державними органами триває понад чотири місяці. У Волинському окружному адміністративному суді провели чергове підготовче засідання за позовом Управління охорони здоров'я Волинської ОДА до Волиньради в ході якого з'ясували нові деталі.

У судовому засіданні юрист-консульт Управління охорони здоров’я Волинської ОДА Юлія Караїм подала заяву про залишення позову без розгляду. Причина у тому, що предмет спору зник. Адже 16 травня на сесії Волиньради з обласного бюджету було повернуто 17 мільйонів гривень на облаштування перинатального центру у Луцьку.

Читайте також: Кабмін затвердив звільнення голови ОДА Волині та ще 12 губернаторів

"Ми хочемо подати заяву про залишення позову без розгляду та повернення судового збору, оскільки рішенням чергової сесії Волиньради від 16 травня про внесення змін від 20грудня 2018 року "Про обласний бюджет на 2019 рік" обласною радою було виділено зняті кошти на утримання перинатального центру в розмірі 17 млн гривень", – каже Юлія Караїм, головний спеціаліст юрист-консульт Управління охорони здоров’я ОДА.

Ухвалою Волинського окружного адміністративного суду справу залишили без розгляду.

Нагадаємо, через два місяці після прийняття Волиньрадою рішення "Про обласний бюджет на 2019 рік", головний кошторис області вирішив оскаржувати в суді й начальник управління охорони здоров'я ОДА Ігор Ващенюк. Він подав заяву до Волинського адміністративного окружного суду. Ще більше подиву викликає той факт, що у позові Ващенюк, який очолює управління охорони здоров'я, переймається фінансуванням не лише перинатального центру, а й навчально-тренувальних зборів і змагань з олімпійських видів спорту, і фінансуванням аграріїв, долею програми індивідуального житлового будівництва на селі і ще низкою питань, які до його профілю роботи не відносяться прямо чи опосередковано. 

Детальніше у сюжеті ТРК "Аверс":


Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook