60 мільйонів гривень із обласного бюджету отримає Волинська обласна клінічна лікарня на придбання необхідних засобів захисту й обладнання.

Читайте також: Волинську обласну лікарню повністю підготують для прийому хворих на коронавірус в умовах карантину

Про це йшлося 20 березня під час позачергового засідання 30-ї сесії Волинської обласної ради, пище ІА "Волинські новини".

На розгляд депутатів винесли проєкт рішення Про внесення змін до рішення обласної ради "Про обласний бюджет на 2020 рік".

Як поінформував директор департаменту фінансів Волинської облдержадміністрації Ігор Никитюк, зміни викликані необхідністю швидкого вирішення питань фінансового забезпечення невідкладних заходів із запобігання поширенню та забезпеченню лікування коронавірусної інфекції COVID-19.

Так, КП "Волинська обласна клінічна лікарня" має отримати понад 60 мільйонів гривень. Ці кошти заклад спрямує на придбання засобів захисту, дизенфікуючих засобів та медичного обладнання.

Ігор Никитюк зауважив, що до обласного бюджету додатково надійдуть кошти, зокрема з бюджету міста Луцька, на забезпечення діяльності обласної клінічної лікарні, довіз медичних працівників і т. д.

Депутат Валерій Діброва зазначив, що потрібно спільно боротися з "тією бідою, яка насувається на нас", тож він вирішив виділити власний один мільйон гривень із цією метою, який направить через благодійний фонд.

Окрім того, він запропонував усі кошти депутатських фондів спрямувати на боротьбу з коронавірусом. Водночас Валерій Діброва наголосив, що не потрібно теж забувати про вірус російської агресії, адже на сході продовжуються обстріли позицій українських воїнів, унаслідок чого наші бійці гинуть.

Читайте також: Фонд "Тільки разом" виділив 20 мільйонів для боротьби з коронавірусом на Волині

Голова бюджетної комісії облради, депутат Михайло Імберовський нагадав, що на минулій сесії при перерозподілі вільних залишків обласного бюджету більшість видатків спрямували на потреби медичних закладів області.

Депутат зазначив, що всі кошти зараз акумулюються на потреби лікарень, зокрема обласної клінічної лікарні.

Він зауважив, що спеціалізовані управління, наприклад освіти, спорту, культури, знімають кошти, передбачені на заходи, які, в тому числі, відмінили, й скеровують їх на потреби обласної клінічної лікарні.

Нардеп Вячеслав Рубльов зауважив, що не розуміє, зокрема керівництво управління фінансів, адже нещодавно на засіданні за участі представників ОДА та народних депутатів йшлося про необхідність виділення 60 млн грн на обласну клінічну лікарню. Він закликав депутатів облради відкинути власні політичні амбіції і стати на шлях вирішення нагальних на сьогодні питань.

Урешті депутати проголосували за виділення 60 мільйонів гривень обласній клінічній лікарні. Ще окремо спрямовано понад чотири мільйона гривень на програму "Безпечне місто".

Нагадаємо, Волинська обласна клінічна лікарня працюватиме в режимі повного карантину, аби приймати хворих на коронавірус з усієї області. Влада максимально мобілізує до готовності медзаклади та профільні установи, аби бути готовими до найгіршого розвитку подій.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook