Єпархії Української православної церкви Київського патріархату закликають відмовлятися від штучних квітів на кладовищах.

Читайте також: Жителі Києва вимагають забрати Лавру у Московського патріархату

Так на сайті Волинської єпархії УПЦ КП йдеться у про те, що слід взяти з собою на цвинтар 15 квітня у Провідну (поминальну) неділю. 

Зокрема, там перераховують кілька пасхальних страв (наприклад, паски та яйця) для символічної поминальної трапези та поради щодо облагородження могил померлих.

"Настійно радимо відмовлятися від штучних квітів на кладовищах: куди краще за них – живі насадження (утилізація яких, до того ж, не завдає шкоди довкіллю)", – йдеться у повідомленні. 

Такі заклики церковники озвучують вже не перший рік.

Цього року до них почали дослухатися на місцевому рівні. Так на черговій громадській раді у міськраді Сміли, що у Черкаській області, виробили план дій щодо того, як відучити смілян приносити штучні квіти на кладовища та розпивати алкогольні напої в поминальні дні.

Також будуть попереджати за допомогою виховних банерів (їх розмістять на центральних входах кладовищ) та інформаційних роликів у ЗМІ, що штучні квіти – це сміття і непотріб, яке шкодить екології, інформує Сміла.UA. Наступного року планують штрафувати і діяти більш жорстко.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter