21 квітня депутати Волинської облради взяли до відома та підтримали підписання меморандуму крім Тернопільської ще й з Рівненською облрадою.

Читайте також: У Луцьк приїхав спікер Верховної Ради Дмитро Разумков

Як повідомлялося на веб-сайті Волинської облради, 17 березня голова Волинської обласної ради Григорій Недопад та голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко підписали меморандум про співпрацю між Волинню та Тернопільщиною.

У меморандумах йдеться про створення сприятливих умов для розвитку міжрегіонального співробітництва у соціально-економічній та гуманітарній сферах, зокрема в галузях освіти, науки і культури; охорони здоров’я та соціального захисту; розвитку туризму і спорту; інвестицій, у томі числі з питань залучення міжнародної технічної допомоги; екології та раціонального використання природних ресурсів.

«Ми прагнемо, щоб цей меморандум став інструментом співпраці, вирішення наших спільних наболілих проблем, єднання наших областей. Маємо схожі проблеми і схожі здобутки, тому разом будемо вирішувати спільні та актуальні питання. Волині є чому повчитися на Тернопільщині. Так само і маємо досвід, корисний для близьких нам областей, – зазначив Григорій Недопад. – Приємно, що сьогодні візит на Тернопільщину здійснив і голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич, тож одразу розглянули тристоронні перспективи взаємодії».

Голова Волинської обласної ради також відвідав сесійне засідання Тернопільської обласної ради. Так, під час сесії депутати прийняли рішення «Про налагодження співпраці і розвиток партнерських зв’язків Тернопільської обласної ради з органами місцевого самоврядування інших областей України». Депутати сусідньої області вирішили утворювати робочі групи для взаємної координації співпраці і розвитку партнерських зв’язків Тернопільської обласної ради з органами місцевого самоврядування інших областей України.

«Найближчим часом, переконаний, ми будемо зустрічати очільників двох областей – Тернопільської та Івано-Франківської, а також представників депутатських корпусів цих рад, на Волині»,– зазначив Григорій Недопад.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook