"Володимир-Волинська птахофабрика" подала позов до суду на Держпродспоживслужбу Волині. Про це йдеться в ухвалі Волинського окружного адміністративного суду, – інформує "Княжий Град".

Читайте також: Кадри наче з фільму жахів: на Волині занепокоєні зливанням у ґрунт відходів птахофабрики

Зокрема, у ПАТ "Володимир-Волинська птахофабрика" подали позов до суду "Про визнання протиправним та скасування припису №27 від 06.11.2019 року".

До слова, за фактом забруднення земель через "криваві відходи" Володимир-Волинська прокуратура розпочала кримінальне провадження. До першочергових слідчих  дій були залучені фахівці Державної екологічної інспекції в області.

Раніше інформувалося про те, що внаслідок перевірки, проведеної за дорученням т. в. о. голови Волинської ОДА Олександр Киричука, контролери встановили, що птахофабрика порушує ЗУ "Про охорону атмосферного повітря".

Волинський окружний адміністративний суд ухвалив прийняти позовну заяву та відкрити провадження в адміністративній справі за позовом ПАТ "Володимир-Волинська птахофабрика" до Головного управління Держпродспоживслужби Волині.

Читайте також: Волинська птахоферма колишнього регіонала Добкіна потрапила під фінансові санкції

Подальший розгляд цієї справи призначили на 11:30 год. 16 грудня 2019 року в залі судових засідань Волинського окружного адміністративного суду, розташованого за адресою: м. Луцьк, вул. Словацького, 3.

До слова, Володимир-Волинська птахофабрика виробляє курятину ТМ "Епікур", а сама компанія, за даними офіційних реєстрів, належить до групи компаній "Опенмайнд", де серед співзасновників – родичі колишнього народного депутата Михайла Добкіна.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook