Депутати Волинської обласної ради занепокоєні ситуацією навколо газового питання в області. А саме, тим, що волиняни отримують дві окремі платіжки за газ.

Читайте також: В Україні платіжки за транспортування газу можуть перерахувати

Відповідне звернення до Президента України, Прем'єр-міністра та національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг на черговому сесійному засідання Волинської облради зачитав депутат Олександр Омельчук.

"Прийняттям постанови про встановлення тарифів на послуги розподілу природного газу, встановлення нових тарифів на доставку газу та зміни порядку оплати послуг за його доставку призвело до того, що у 2020 році споживачі отримують два окремі рахунки на оплату послуг. Через це, ми, як представники місцевого самоврядування, не можемо стояти осторонь актуальних проблем громадян. Депутати облради занепокоєні ситуацією, що складається в країні навколо газового питання та тиску з боку західних партнерів, стосовно підвищення цін на газ для населення.

Звертаємо увагу, що державна політика у житлово-комунальному господарстві повинна базуватися на принципі регулювання тарифів з урахуванням рівня соціально-економічного розвитку та природних особливостей регіну. Ми, як держава, сьогодні володіємо потенціалом повного забезпечення себе газом, але попри те, що ми маємо найпотужнішу газотранспорту систему серед країн Європи, ми нічого не робимо для збільшення власного газу і залишаємося у залежноті від Росії", – наголосив Олександр Омельчук.

Депутат вважає, що на сьогодні питання розвитку і оптимального функціонування паливно-енергетичного комплексу нашої держави мають бути найголовнішими з факторів забезпечення життєдіяльності її економіки і підвищення Урядом тарифів для цієї галузі не дасть позитивних реультатів.

Читайте також: Волинянину, який помер 10 років тому у пожежі, виставили рахунок за газ

"Для початку необхідно ліквідувати корумпованість, непрозорість та неефективінсть у цій галузі та провести реформи, а не перекладати проблеми на плечі громадян. Українці страждають від беззаконня, низьких доходів і тому півищення ціни на газ, яка є і так висока, є недопустимим. Люди не можуть оплачувати комунальні послуги.

У зв'язку з цим, Волинська обласна рада просить керівництво країни переглянути тарифи організації, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, а саме встановлення тарифів на послуги розподілу природного газу для "Волиньгаз" та вжити відповідні заходи", – зазначив депутат.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook