Під час заслуховування інформації головного управління Державної екологічної інспекції, стало відомо про причини поширення неприємного запаху у Луцьку та прилеглих територіях.

Читайте також: У Волинській ОДА хочуть знати куди м’ясники дівають свої відходи

Заступник начальника державної екологічної інспекції Сергій Дудка назвав кілька причин поширення неприємних запахів. Із цього переліку можна виключити ПАТ "Гнідавський цукровий завод" і ТОВ "Біопаливно-енергетична компанія", оскільки підприємство має всі необхідні документи, а за результатами проведеної перевірки встановлено, що відходи біоетанольного заводу більше не скидаються на поля фільтрації, а зберігаються в спеціальних цистернах побудованих на території заводу, а далі реалізовуються сільськогосподарським підприємствам як цінне органічне добриво. Побудована відповідна гілка каналізації, яка відкачує нечистоти мікрорайону Вересневий у міську каналізацію, що й називали основною причиною поширення неприємних запахів.

Однак, серед причин поширення неприємного запаху посадовець називає очисні споруди в селищах Гірка Полонка та Княгинок, а також, мулоочисні споруди на території Жидичинської селищної ради. За результатами перевірки державна екологічна інспекції  надала відповідні рекомендації та встановила відповідні терміни їх виконання.

Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик дав доручення провести у квітні відповідну  нараду щодо питання поширення неприємних запахів та розставити всі крапки над "і".

Петро Сосницький

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter