Для медиків, які працюватимуть у кампанії з імунізації, проводяться відповідні тренінги. Їх організовують МОЗ України, НСЗУ, ДУ "Центр громадського здоров’я МОЗ України", ДП "Державний експертний центр МОЗ України", ВООЗ, Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, USAID та інші національні й міжнародні партнери. Адже для організації постачання і розподілу вакцини від COVID-19 та організації роботи з вакцинації потрібні кваліфіковані, добре підготовлені медичні працівники.

Читайте також: На Волині на карантин закрили садочок

Про це йдеться на сайті Волинської ОДА.

Починаючи з 15 лютого цього року, медичні мобільні бригади проходять практичні навчання з імунізації від COVID-19 вакцинами від Pfizer/BioNTech та AstraZeneca (Covishield). Враховуючи, що ці вакцини вимагають різних умов зберігання та логістики, одна частина мобільних бригад з кожної області вивчила спосіб використання, введення й особливості роботи з вакциною Pfizer/BioNTech, інша – з AstraZeneca (Covishield). Це дозволить оперативно запустити процес імунізації від COVID-19 по всій Україні, щойно доставлять вакцину.

Одна з 6 мобільних бригад Волині, визначених для проведення вакцинації, вже пройшла навчання щодо роботи з вакциною AstraZeneca (Covishield). Найближчим часом ще одна бригада візьме участь у тренінгах в рамках кампанії з імунізації вакциною Pfizer/BioNTech.

Читайте також: Стало відомо, у яких волинських лікарнях найбільше медиків хворіють на коронавірус

Нагадаємо, що згідно реалізації етапів Дорожньої карти, наразі в області створено 6 мобільних бригад на базі медичних закладів Луцька, Ковеля та Нововолинська. У складі мобільних бригад будуть працювати лікар резерву, дві медичні сестри, медична сестра резерву та водій.

Слід зазначити, що вакцинація "першої хвилі" здійснюватиметься мобільними бригадами, які виїжджатимуть до робочих колективів медиків. В області 2 мобільні бригади визначені для реалізації 1 етапу Дорожньої карти.

Під час "першої хвилі" вакцинації використовуватимуть вакцини виробництва AstraZeneca (прямі закупівлі) та Pfizer/BioNTech (отримана через глобальну ініціативу COVAX). 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook