Сьогодні, 18 жовтня, Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроект про Державний бюджет України на 2020 рік. За відповідний проект проголосували 255 народних депутатів, зокрема й депутатська група "За майбутнє".

Читайте також: Волинські нардепи звернулися до прем'єр-міністра з приводу формування чотирьох районів в області

"Бюджет недолугий, бюджет не для людей, бюджет не для України і не для українців. У нас (в депутатській групі "За майбутнє" – ред.) була довга дискусія щодо того, чи підтримувати бюджет у першому читанні. Ми дійшли до думки і закликаємо вас, колеги, підтримати бюджет у першому читанні. Якщо ми зараз повернемо його уряду, він нічого з ним не зробить. Уряд не самостійний, розповідає нам про якісь нові зовнішні економічні чи політичні запити, що нам потрібно ще зробити. Ми не дочекаємося нормального бюджету для українців від уряду.

Депутатська група "За майбутнє" підтримує проект держбюджету у першому читанні тільки для того, щоб Бюджетний комітет почав над ним працювати і разом із депутатами від усіх фракцій вдалося зробити бюджет для України, і для українців", - зазначив під час виступу народний депутат від округу № 22 (місто Луцьк), секретар Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ігор Палиця.

Також нардеп заявив і про непрозорий розподіл коштів на депутатські округи:

"Хочу звернутися до Міністерства фінансів, до бюджетного комітету. Те, що сьогодні відбулося з розподілом соціально-економічних грошей, – це не добре і не гарно. І, дорогі мої друзі та колеги, я пропоную надалі ділити соцеконом, якщо така стаття є і фінансова можливість дозволяє, пропорційно на кожен мажоритарний округ, незалежно від того, хто в якому комітеті. 

Не ставтеся по-скотськи до своїх колег, які не знають, що відбувається і які не беруть участі у бюджетному розподілі, я не хочу казати "розпилі". Давайте ставитися один до одного з повагою, ми завжди готові протягнути один одному руку і підтримати", – резюмував він.

Зазначимо, що до депутатської групи "За майбутнє" входять чотири волинських нардепи: Ігор Палиця, Ірина Констанкевич, Ігор Гузь та Степан Івахів.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook