Народні депутати від Волині Ігор Палиця, Ірина Констанкевич, Ігор Гузь, Степан Івахів та Вячеслав Рубльов вважають, що на Волині має бути 4 повіти. Повідомляє сайт Ірини Констанкевич.

Читайте також: Нардеп від Волині закликає надавати пропозиції щодо культурно-мистецького життя в Україні

Відповідне звернення вони надіслали на ім’я Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука, де висловили свою стурбованість питанням формування нового територіального устрою України, та, зокрема, Волинської області, який буде проведено у зв’язку з реформою децентралізації.

 

 

"Висловлюючи підтримку проведенню ефективної децентралізації, звертаємо Вашу увагу на необхідність створення укрупнення, до якого б увійшли північні райони Волинської області, що матиме позитивне значення для реалізації державної регіональної політики, розвитку місцевого самоврядування, здійснення виконавчої влади на місцях, забезпеченню надання громадянам України – жителям північної Волині гарантованого державою стандарту соціальних послуг. Адже, зважаючи на специфіку вказаної місцевості та існуючі у ній проблеми, територіальна віддаленість адміністративного центру може призвести до неможливості ефективно здійснювати на даній території  отримання громадянами адміністративних, медичних соціальних та інших послуг.

Важливо уникнути невідповідності існуючого стану речей у сфері адміністративно-територіального устрою задля побудови спроможної та дієвої системи місцевого самоврядування", - йдеться у депутатському запиті.

Депутати просять Прем’єр-міністра врахувати необхідність укрупнення районів на основі територіальних громад, створити не менше чотирьох районів (повітів) з центром в одному із районів північної Волині.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook