За два дні, 17-18 березня, українські рятувальники допомогли повернутися 1295 українцям, які застрягли на польському кордоні.

Читайте також: Евакуація українців з Польщі: коли і якими маршрутами

Про це повідомляє ДСНС України.

Рятувальники у Волинській області на пункті пропуску "Дорогуськ-Ягодин" транспортували 741 громадян України. На пунктах пропуску "Рава-Руська-Гребенне" та "Краковець-Корчова" підрозділи ГУ ДСНС у Львівській області організували перевезення громадян, транспортом ДСНС перевезено 554 людей.

Поблизу пунктів пропусків на території України працюють спеціально обладнані місця для обігріву та життєзабезпечення, де кожен має змогу звернутись по допомогу або випити гарячої кави та чаю.

Читайте також: У місті на Волині водій маршрутки заплатить штраф за недотримання карантинного обмеження

Зазначається, що робота рятувальників для надання допомоги громадянам на пунктах пропуску триває.

Варто зазначити, що Кабінет міністрів України на три тижні запровадив карантин на всій території України для протидії коронавірус з Китаю. Кабміном запропоновано встановлення обмежень на проведення масових заходів, в яких запланована участь 200 і більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливо з дозволу міжнародних організацій, без глядачів. Також Україна закриває кордони . Роботу метро, а також автомобільне , залізничне і авіасполучення між містами і областями від 18 березня в Україні також буде тимчасово обмежено.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook