Волинянка Світлана Гаврилюк отримала премію імені академіка Петра Тронька Національної спілки краєзнавців України 2021 року.

Читайте також: На Волині відзначили матерів-героїнь

Про це йдеться на сайті Музейний простір Волині.

Цьогорічною лауреаткою Премії імені академіка Петра Тронька у номінації «За внесок у музейну та пам’яткоохоронну справу» стала Світлана Гаврилюк, докторка історичних наук, професорка, завідувачка кафедри музеєзнавства, пам’яткознавства та інформаційно-аналітичної діяльності Волинського національного університету імені Лесі Українки.

 

 

 

Довідково:

Світлана Віталіївна Гаврилюк – докторка історичних наук, професорка, завідувачка кафедри музеєзнавства, пам’яткознавства та інформаційно-аналітичної діяльності Волинського національного університету імені Лесі Українки.


Очолює школу пам’яткознавства на Волині, створила і очолює кафедру музеєзнавства, пам’яткознавства та інформаційно-аналітичної діяльності, тривалий час очолювала  спеціалізовану раду по захисту кандидатських дисертацій з історії України і пам’яткознавства у Волинському національному університеті імені Лесі Українки. Співпрацює з Центром пам’яткознавства НАН України. Має більше 100 публікацій за фахом і продовжує активну діяльність у сфері розвитку краєзнавства, музеєзнавства, пам’яткоохоронної діяльності. Під її керівництвом захищено сім кандидатських дисертацій. Більшість з них краєзнавчого характеру. Вона постійно бере участь у міжнародних, всеукраїнських і регіональних наукових краєзнавчих конференціях.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook